Näyttelyt

3.1.-30.1.2022

Auli-Maritta Ruuskanen: Kohtaamisia

Viimeinen näyttely Luotsikadulla tuo luonnon keskelle kaupunkia. Auli-Maritta Ruuskasen työt ovat inspiroituneet pohjoisen luonnosta ja niiden kolmiulotteinen muotokieli kutsuu astumaan sisään tarinaan.

Auli-Maritta Ruuskanen on freelancer-taiteilija ja kuvataideterapeutti Kokkolasta. Kohtaamisia-näyttelyllään hän haluaa kutsua sinut kohtaamisiin meitä ympäröivän ja meidän sisällämme elävän luonnon kanssa. Näyttelyä täydentävät luonnon äänet ja metsän tuoksu. Olet tervetullut luontoretkelle Joogaholiaan.

PE 16-18 | LA 13-15

Auli-Maritta Ruuskanen on freelancer-taiteilija ja kuvataideterapeutti Kokkolasta. Taiteilijan 40-vuotisella uralla on syntynyt monipuolisesti tuotoksia taidekentän eri alueilta, runoudesta teatteriin, musiikkiin ja rakkaaseen kuvataiteeseen.

Esiintymiset, ohjaus- ja koulutustehtävät ovat olleet merkittävässä roolissa uralla ja työkenttänä on aikojen saatossa ollut koko maa. Rohkeasti omaa polkua kulkien on ollut mahdollista ajautua ja uppoutua mielenkiintoisiin haasteisiin ja rikastua henkisesti taiteilijana.

Eri osaamisalueet ovat kukin vuorollaan saaneet pääroolin. Nyt painotus on ollut jo 90-luvun lopulta saakka kuvataiteen luomistyössä. Siinä taiteilija kokee yhdistävänsä kaiken oleellisen luovuuden lahjan ja sielunsa syvimmän sanoman.

Näyttelyn ympärille rakentuvat tapahtumat odottavat vielä rajoitusten vapautumista. Toivomme, että voimme tarjota teille uniikkeja räätälöityjä kokemuksia Kohtaamisia-näyttelyn keskellä!

Kohtaamisia-näyttelyssä olevat teokset ovat syntyneet mielen kuvista. Aiheista jotka ovat asettuneet tekijänsä sieluun, muotoutuneet siellä
kuviksi, päästäkseen väreiksi kankaalle.

Teosten takana on aina myös tarina, joka haluaa puhutella kohdatessaan katsojan. Ne eivät ole vain kuvia luonnosta, vaan ovat myöskin kertomuksia tekijästään.

Näissä töissä luonto ja eläimet ovat myös symboleina, ihmisten, sekä ihmisten ja luonnon välisissä hetkissä, tunteissa ja ajatuksissa. Teosten nimet valaisevat tekijänsä näkemystä asioihin, mutta jokainen kokija kohdatessaan saa istuttaa kuvaan oman kertomuksensa.

Taiteilija on luonut oman tekniikkansa akryylimaalauksiin, joiden kohostruktuuri lisää aistillista kokemusta. Ne ovat myös muistutuksia hiljaisuudesta, kauneudesta ja toivosta, jota kaiken maailman melskeen keskellä meillä kuitenkin on.

TAITEILIJA TAVATTAVISSA 28.-30.1.

Näyttelyn viimeinen viikonloppu tuo taiteilijan Helsinkiin

Tule tapaamaan kokkolalaistaiteilija Auli-Maritta Ruuskanen Kohtaamisia-näyttelyn keskelle viimeisenä näyttelyviikonloppuna. Viimeisen viikonlopun kunniaksi galleria on avoinna:

PE 16-19 | LA 13-16 | SU 12-15

Menneet näyttelyt

30.10.-18.12.2021

Aino Hirvonen: Interpretations of the Feminine Archetypes

Interpretations of the Feminine Archetypes -näyttelyn ajaksi Joogaholiaa pukeutuu feminiinisiin arkkityyppeihin. Näyttelyssä taiteilija Aino Hirvonen käsittelee feminiinin ilmentymistä jokaisessa meissä sukupuoleen ja identiteettiin katsomatta. Tervetuloa tutkimaan omaa suhdettasi feminiinisyyteen Aino Hirvosen tulkintojen kautta!

Näyttelyssään 'Interpretations of the feminine archetypes' Aino Hirvonen käsittelee feminiinistä energiaa ja sen ilmaisua jokaisessa meistä. Yksi iso harhaluulo, minkä tämä yhteiskunta on luonut feminiinisyydestä ja maskuliinisuudesta on yllytys valita jompi kumpi. Energia on päättymätöntä ja ikuista, se ei tarvitse väliaikaista kehoa validoimaan olemassaoloaan. Edes tämänhetkistä ruumiillistumaasi.

Sivuutamme suuren osan itsestämme painostamalla valintaan feminiinisen ja maskuliinisen välillä. Päädymme langettamaan varjon laiminlyötyyn puoleen itsestämme. Jokaisessa meistä on feminiinisen ja maskuliinisen energian tasapaino. Yksilön ilmaisu niistä on oma, tärkeä ja kaunis. Vapaa ja luonnollinen ilmaisumme näistä energiosta luo meistä upean tilkkutäkin kirjon.

Inspiroituneena psykologi Carl Jungin teorioista feminiinisistä arkkityypeistä halusin avartaa niitä omalla katsomuksellani feminiinisyydestä. Arkkityypit ovat metaforia psykologisille ilmiöille, jotka voivat ilmentyä yksilön sisäisessä tai ulkoisessa todellisuudessa. Arkkityyppi itsessään on ns. tuntematon, ymmärrämme sen fyysiset puolet arkkityyppisten kuvien tai manifestaatioiden kautta.

Koen arkkityyppien antavan leikkisän ja kokeilunhaluisen tavan ymmärtää ihmiskokemusta. Ne ovat universaaleja, joten niiden takana oleva tarina, prosessi ja kokemus muistuttavat meitä siitä, että emme ole yksin. Arkkityyppien avulla voimme lähestyä omia karmisia kierteitämme ja rikkoa niiden rakenteet. Samalla myös löytää sisäisen voimamme ja vakautemme. Tämä prosessi tuo meidät lähemmäksi kokonaisuutemme käsityksen oivallusta.


5.-6.11. & 26.-28.11.

Tarot-luentoja taitelija Aino Hirvoselta

Aino tekee taiteen ohessa tarot-tulkitsijan ja selvänäkijän töitä. Näyttelynsä aikana hän haluaa tarjota mahdollisuuden saada vastauksia mieltäsi painaviin kysymyksiin. Tulkinnassa voit kysyä tämän hetkiseen elämäntilanteeseesi liittyviä neuvoja henkimaailmalta, ottaa yhteyttä henkioppaisiisi ja suojelusenkeliisi tai saada tietää mitä tämän hetkinen energiasi on vetämässä puoleesi tulevaisuudessa.

Aino käyttää tulkinnoissaan klassisia Marseillen tarot-kortteja ja halutessasi myös oraakkelikortteja.

Ainolta on mahdollisuus varata aika sähköpostin kautta aino.j.hirvonen@gmail.com.

Aikoja tulkintaan voi varata 15min ja 30min pituisina. Ota yhteyttä Ainoon ajoista, jotka ovat vielä vapaana.

15min 15€ | 30min 25€

20.11., 4.12. & 18.12.

Kuurituaali ja johdatus feminiinienergiaan

Perjantaina 19.11 on täysikuu härän tähtimerkissä ja kuunvaiheen kunniaksi taiteilija, tarot-tulkitsija Aino Hirvonen pitää siskonsa Rosa Hirvosen kanssa täydenkuun meditaation ja kuurituaalin Interpretations of the Feminine Archetypes -näyttelyn keskellä. Tervetuloa kuurituaaliin Joogaholiaan lauantaina 20.11. klo 15-16 gallerian sulkeutumisen jälkeen.

Kuurituaalissa otamme yhteyden omaan feminiiniseen energiaamme ja avaamme sydäntämme meditatiivisella rentoutuksella ja itsetutkiskeluhetkellä, jonka jälkeen yhdessä suoritamme vanhoista energioista irtipäästämiseen perustuvan pienrituaalin.

Tähän tapahtumaan voi osallistua kaikki, joita kiinnostaa tutkia omaa feminiinistä energiaansa. Paikkoja rituaaliin on 15 joten toimi nopeasti!

Rituaalin hinta on 25e. Ilmoittautumiset Joogaholian varausjärjestelmän kautta.

Seuraavat kuurituaalit ovat 4.12. uudenkuun ja 18.12. täydenkuun aikaan.

27.8.-16.10.2021

Sanni Olasvuori: Floral Stories

Floral Stories on ikivihreä keidas täynnä toivoa, iloa ja rakkautta. Anna värien ravita ja viedä sinut huolettomiin kesäpäiviin, luontoon, elämän rönsyileviin hetkiin. Tervetuloa!

TAIDE ASUU SINUSSA - Intuisiivisen maalauksen iltapäivät la 18.9. & 9.10.

TAITEILIJATAPAAMINEN la 9.10. klo 14-15.

PRIVATE SHOPPING & AFTERNOON GET-TOGETHER la 16.10. 15-19

Tervetuloa puutarhan runsauteen!

Floral Stories -maalauskokoelma syntyi tarpeesta omaan keitaaseen. Taiteilija Sanni Olasvuori unelmoi omasta, ympärivuotisesta puutarhasta: sen daalioista, pioneista ja lemmikeistä, lehdillä lepäävistä perhosista ja määrätietoisina pörräävistä mehiläisistä.

Olasvuori pohtii näyttelyn maalauksissa millaisia tarinoita hän haluaisi puutarhassaan luoda ja elää todeksi. Millaisia kertomuksia kuiskuttelisi kukkiva omenapuu tai terälehtensä arvokkaasti hiljalleen pudottava pioni? Millaisia puutarhoja meissä kaikissa kasvaa sisällämme?

Floral Stories on puutarha, joka ei jää lumen alle eikä kuihdu. Aivan kuten se kaunis puutarha, josta voimme itse mielissämme huolehtia.

Sanni Olasvuori on Helsingissä työskentelevä nykytaiteilija, jonka abstraktien maalausten ytimessä on toivo.

 Lisää taitelijasta ja hänen töistään: sanniolasvuori.com

Welcome to Floral Stories!

Floral Stories was born from a deep need for a garden in the midst of city life. Artist Sanni Olasvuori dreams of a lush garden of her own with dahlias, peonies, forget-me-nots, butterflies gently resting on leaves and determined bees buzzing around.

In her paintings, Olasvuori ponders what kind of stories would she want to create and live in her own garden. And what tales of life would an old blooming apple tree or a quietly and gracefully deciduous peony have to tell?

Floral Stories is a garden that will not be snowed under or faded. Just like the garden that we can always look after in our minds.

Sanni Olasvuori is a Helsinki-based contemporary artist. Her art plays strongly with themes of hope.

For more  information about the artist and her work, please go to sanniolasvuori.com.

JOOGAHOLIAA GALLERIA & SANNI OLASVUORI

Private shopping & afternoon get-together <3

Tervetuloa tekemään syksyn ihanimmat löydöt Sanni Olasvuoren uudesta joogavaatemallistosta!

Kaikki joogavatteet ja taideprintit iltapäivän ajan -10%, lisäksi mukana uniikkeja sampleja suoraan kuvataiteija Sanni Olasvuoren arkistoista. Tuotteet pohjautuvat Sannin taiteeseen ja osa alkuperäisteoksista on nähtävillä paikan päällä osana Floral Stories -näyttelyä.

Tarjolla pientä purtavaa, hyvää musiikkia ja kuplivaa.

Lauantaina 16.10. klo 15-19 | vapaa pääsy

TAITEILIJATAPAAMINEN

Tule tapaamaan taidemaalari Sanni Olasvuori

Enää kaksi viikkoa jäljellä Sanni Olasvuoren Floral Stories -näyttelyä! Tule tapaamaan tämä ihana taidemaalari Joogaholiaan lauantaina 9.10.

Sanni Olasvuori on paikan päällä kertomassa taiteestaan, työskentelystään, ajatuksistaan - lämpimästi tervetuloa mukaan!

LAUANTAINA 9.10. klo 14-15

JOOGAHOLIAA GALLERIA & SANNI OLASVUORI

Taide asuu sinussa - Intuiviitisen maalauksen iltapäivät 18.9. & 9.10.

Haluaisitko kokeilla maalaamista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Lähde tutkimusmatkalle omaan luovuuteesi taidemaalari Sanni Olasvuoren kanssa. Työskentelemme rauhallisesti Floral Stories -taidenäyttelyn vehreyden ympäröiminä pienessä ryhmässä tutustuen väreihin, tunnelmiin ja omaan intuitioon. Sinun ei tarvitse tietää eikä osata mitään, tarvittavat välineetkin odottavat paikalle tullessasi. Kirjoitamme ja maalaamme ilman sääntöjä ja lainalaisuuksia, lopputuloksesta auttamattoman ja autuaan tiedottomina. Tule yllättymään! Saat kotiin viemisiksi oman maalauksen sekä uuden upean itseilmaisutavan.

Intuitiivisen taidetyöskentelyn päätteeksi saat laskeutua Ona Kamun äänimaljarentoutukseen. PH Äänimaljarentoutus on ryhmälle suunnattu kokonaisvaltainen kehon ja mielen syvärentoutus, joka perustuu vibroakustiseen Peter Hess ääniresonanssimetodiin. Ääni ja värähtely on kutsu. Se voi olla kauan kaivattu oma tila, pysähtyminen. Se voi olla matka tuntemattomaan, kauas ja takaisin. Se voi olla lepoa tai unta. Sinun ei tarvitse pyrkiä mihinkään. On vain tämä hetki.

Varaa paikkasi pian, iltapäivä toteutetaan 8 hengen pienryhmässä.

"And suddenly you know: It's time to start something new and trust the magic of new beginnings."

-Meister Eckhart