... TO BE ANNOUNCED

Uusia askeleita kohti, Saija

Joogaholiaa on nyt Joogaholiaa - holistic being

20.2.2023

Intuitiota, rönsyilyä ja innostusta.

Minä olen Saija ja olen Joogaholian äiti. Perustin Joogaholian keväällä 2019 tavoilleni uskollisesti hyvinkin ex tempore. Olin edellisenä keväänä suorittanut ensimmäiset joogaopettajaopintoni Balilla omaa harjoitustani syventääkseni, enkä ollut edes ajatellut itseäni ohjaamassa joogaa. Olinhan aivan toisella alalla ja tyytyväinen työssäni. Syytä joogaa, universumia tai innostuvaa mieltä, mutta eräänä yönä löysin itseni etsimästä toimitiloja joogastudiolle ja samana yönä löytyi Joogaholian ensimmäinen koti Katajanokalta.

Vaikka moni asia on Joogaholian suhteen tapahtunut impulsiivisesti, intuitioon luottaen, alusta asti minulla oli vahva visio siitä, että haluan tarjota kokonaisvaltaisia kokemuksia. Tilallisuus, taide ja estetiikka olivat vahvasti osa Joogaholiaa jo ensimmäisellä studiolla ja seuraavana kesänä pystytin Joogaholialle tunnelmallisen joogateltan Isosaareen, vain muutama askeleen päähän meren rannasta, ja pääsimme tekemään harjoitusta luonnon äärelle.

Muuttaessamme Luotsikadulle, saimme Manuela Boscon Seven Sisters -sarjan suuria töitä koristamaan tilamme seiniä ja kattoja. Avajaisjuhlien keskellä taiteen, ihmisten, livemusiikin ympäröimänä ymmärsin, että tämä oli Joogaholian puuttuva palanen. Hiljentymisen ja oman itsen äärelle laskeutumisen vastapaino - pirskahtelevuus, avoimuus, yhdessäolo.

Jooga herättää meissä luovuutta ja tuo ideoita pintaan, joten on voimakasta saada tehdä harjoitusta tilassa, joka itsessäänkin inspiroi. Tulevana syksynä Joogaholiaa laajentaa horisonttiaan ja kokeilee siipiään galleriana. Visio on tarkentunut ja terävöitynyt sitten ensiaskelten ja tuntuu kuin se vähitellen kuoriutuisi kerrosten alta. On kutkuttavaa kulkea eteenpäin vahvassa intuitiossa, mutta tietämättä tarkkaan minne se vie. 

Kiitos, että olet ollut tai olet tulossa osaksi meidän rönsyilevää tarinaa. On ilo astella yhdessä eteenpäin - ei etu- eikä takakenossa, vaan tyytyväisesti keskeneräisen tarinan sivuilla.

Lämmöllä, Saija

31.7.2021

Nimi Joogaholiaa ilmestyi minulle yhtenä päivänä joogaharjoituksen yhteydessä ollessamme Balilla sapattivuotta viettämässä. En ollut siinä vaiheessa ajatellut koskaan tekeväni töitä joogan parissa, mutta nimi tuntui jotenkin hyvältä ja jäi kytemään mieleeni. Minua nimi muistuttaa sitä, miten upeita keho-mieli-sielu -kokonaisuuksia me olemme ja miten kokonaisvaltaisesti joogaharjoitus voi tätä kokonaisuutta ravita ja voimistaa. 

Logon Joogaholiaa-tekstiksi päätyi lopulta oma kirjoitukseni. Halusin nimen koostuvan yhdestä katkeamattomasta viivasta, kuten elämänlanka, joka vie meitä läpi muutosten ja vaihtuvien elämänvaiheiden.

Minusta on lohdullista, miten kirjaimet kiemurtelevat yllättäviinkin suuntiin ja tuntuvat heittävän välillä kiepillä takaisin lähtöpisteeseen, vieden kuitenkin koko ajan eteenpäin varmalla otteella. Usein näemme polkumme uniikin kulun vasta pienen etäisyyden päästä. Ympyrä nimen ympärillä kuvastaa sinun, minun ja koko elämän täydellistä, kaikenkattavaa olemusta. Siitä ei puutu mitään, sitä ei tarvitse korjata, se pitää sisällään aivan kaiken.

Logo uudistui hieman viime syksynä ja nyt elämän viiva jatkuu ympyrän läpi. Jokainen voi tulkita sen omalla tavallaan. Minulle se kuvastaa sitä, miten meidän elämät eivät rajoitu vain tähän aikaan, paikkaan ja kehoon, jossa tällä hetkellä elämme. Olemme osa pitkää jatkumoa ja yhteydessä toisiimme.

Nautitaan elämän yllätyksistä ja koitetaan muistaa vaikeissa mutkissa, että myös raskaat ajat vievät meitä eteenpäin, opettavat meille jotain arvokasta ja muovaavat meistä sen joksi olemme tulossa.

Elämän kiepeistä pää pyörällä, mutta sydän kiitollisena, Saija

Kokonaisvaltainen ihminen ja kiepeillä kulkeva elämänpolku.

1.8.2021

Me ollaan täällä toisiamme varten.

Meillä on kasassa aivan mieletön porukka ja paljon monipuolista osaamista.

Tutustu ihmisiin Joogaholian takana ja tule kokeilemaan meidän tunteja ja hoitoja <3